Golf & Gastronomie

COLOURFUL MANOR
Gordon’s Bay – Kaapstad – Stellenbosch – Franschhoek
10 nachten / 5 greenfees / 4 gastronomische diners

Onderstaand treft u een beschrijving van een geweldige golfvakantie Zuid-Afrika, ofwel onze Special “Golf & Gastronomie Zuid-Afrika”. In principe is dit een vast en daardoor voordelig golfarrangement Zuid-Afrika echter aanpassingen zijn natuurlijk ook hier mogelijk. De “Cape Region” staat bekend om zijn prachtige natuur, schitterende golfbanen en een ruim aanbod van toprestaurants. Dit alles tegen zeer aantrekkelijke tarieven. Golf Expedition heeft samen met de accommodatie Colourful Manor een mooi pakket samengesteld met een unieke combinatie van accommodatie, golfen en culinair genieten. Het programma is zorgvuldig en afwisselend opgesteld en laat ook ruimte om overige attracties / hotspots in de regio te ontdekken. Golfvakantie Zuid-Afrika op maat gemaakt!

Dag 1
Dagvlucht met de KLM met late aankomst op Kaapstad International Airport. Transfer naar Colourful Manor Luxury Lodge. Lekker relaxed na een lange reis en aankomst in de avond. Champagne welkom met hapjes. De auto wordt de volgende ochtend bij het guesthouse afgeleverd.

Dag 2
Ontbijt op het buitendek van Colourful Manor met uitzicht op de Atlantische oceaan, Kaap de Goede Hoop en de Tafelberg. Eerste dag acclimatiseren in de wijnlanden. Lunchen bij een van de prachtige wijnhuizen. ’s Middags een bezoek aan Stellenbosch en dineren bij Rust en Vrede, één van de top restaurants van Zuid Afrika.

Meergangen diner bij Rust en Vrede inclusief “wine pairing”
Rust en Vrede is gelegen tussen Somerset West en Stellenbosch. De oude kelders, een nationaal monument, is omgebouwd tot de keuken en het restaurant. Rust en Vrede is gelegen tussen de wijnranken en heeft een Kaaphollandsche architectuur. De ingredienten zijn “handpicked” uit de diverse regio’s in Zuid Afrika. De groenten en kruiden komen allemaal uit eigen tuin als ook de wijnen. Het menu is uitstekend en het professionele team maakt dit restaurant tot een van de hoogtepunten. Rust en Vrede staat in de fameuze lijst van San Pellegrino Top 100 op plaats 61. Bij Rust en Vrede Restaurant kunt U kiezen uit een 4 of 6 gangen menu. Wij adviseren het 6 gangen menu en hebben dit ook opgenomen in het arrangement.

Dag 3
Vandaag golfen op Devonvale Golf Club, een iets minder moeilijke baan om even lekker tot rust te komen. Lange slagen kunnen hier goed en worden ook minder afgestraft wanneer ze iets van hun lijn gaan… Een leuke baan om in te komen voor uw verdere Zuid-Afrikaanse avontuur!

Dag 4
Een bezoek aan Kaapstad. De Hop On Hop Off Bus is een prima vervoermiddel om de stad te leren kennen. Er zijn twee mogelijke routes met in totaal 22 stopplaatsen. Als u liever de stad bezoekt met een privé gids kan dat tegen meerprijs ook geregeld worden. Ook een bezoek aan het Township Langa behoort tot de mogelijkheden maar moet apart gereserveerd worden. ’s Avonds naar Camp’s Bay, de Cote d’Azur van Zuid Afrika. Er is een ruim aanbod aan restaurants. Aanrader is het restaurant La Colombe op Constantia Uitsig.

Camphors – Gastronomisch diner
Meergangen diner met “wine pairing” bij Camphors

Dag 5
Vandaag golfen op de Stellenbosch Golf Club, een oude, lommerrijke golfbaan dichtbij Stellenbosch Centrum. In tegenstelling tot veel banen is op deze baan geen bebouwing hetgeen de baan rustiek maakt. Een zeer goed onderhouden baan met een goede atmosfeer. Dineren bij The Big Easy, het restaurant van Ernie Els in Stellenbosch. De baan is gelegen op 30 minuten rij afstand van Colourful Manor. De route voert grotendeels door het wijngebied.

Dag 6
Golfen op Erinvale Golf Course, een klassieke en gevestigde baan op de hellingen van de Helderberg op 15 minuten afstand van Coulourful Manor. Erinvale heeft jarenlang de South African Open gehuisvest en Ernie Els heeft hier z’n carriere opgebouwd. Heuvelachtig terrein met schitterende vergezichten over False Bay en de Hottentots Holland bergen. Gelegen naast de zeer bekende “Vergelegen Winefarm” en “Lourensford Winery” waar je heerlijk kunt lunchen na een ochtend golfen. s’Avonds dineren bij Henri’s in Sommerset West. Hier hangt een ongedwongen sfeer en men heeft een mooie menu- en wijnkaart.

Dag 7
Een rit langs de kust richting Kaap de Goede Hoop. Een mooie route langs de gezellige dorpjes Simon’s Town en Kalkbaai. Vervolgens het natuurreservaat en Cape Point bezoeken. ‘s Middags via de Chapman’s Peak Drive richting Kaapstad rijden en het einde van de middag is het beste moment om de V&A Waterfront te bezoeken. Er zijn vaak straatartiesten, er is levendige muziek en een enorme keuze aan gezellige restaurants.

Meergangen diner bij Waterkloof Winery incl. “wine pairing”
Het restaurant en de kelders zijn gelegen op de Hellingen van Somerset West met uitzicht over Gordons Bay en False Bay met de Tafelberg en Kaap de Goede Hoop op de achtergrond. Moderne gerechten met een Franse twist, vanzelfsprekend gecomplementeerd met de prachtige huiswijnen van Waterkloof. Het restaurant heeft een open keuken die symbool staat voor de filosofie van de wijnmaker; open en transparant. De 10 meter hoge ramen geven een fantastisch uitzicht op de wijnvelden en het achterland. Waterkloof restaurant heeft een zes gangen menu samengesteld inclusief een wijnmenu.

Dag 8
Golfen op de Arabella Golf Course, een schitterende golfbaan aan de kust. Tijdens het walvissenseizoen (tussen juli en half november) zijn er waarschijnlijk walvissen te spotten in de baai. Arabella staat steady in de top 10 van golfbanen van Zuid Afrika. Vanuit Colourful Manor voert een prachtige route langs de kust naar deze baan. Arabella is host geweest van de SA-Open. Bovendien is het een mooie plek voor een heerlijke lunch. Er is ook een spa aan verbonden die aan te bevelen is. Dineren bij Waterkloof restaurant.

Dag 9
De regio is zeer bekend vanwege de prachtige wijnhuizen. Wij adviseren zeker een bezoek aan Vergelegen, het oudste en meest traditionele wijnhuis gesticht door Nederlanders. Vanuit Vergelegen kun je wandelen naar Morgenster, een olijvenfarm die veel faam kent vanwege het wegkapen van prijzen op wereldbeurzen. Beide zijn ca 10 minuten van Colourful Manor verwijderd of eventueel rijden van de Drie Passen Route. Vanuit Colourful Manor direct de bergpas nemen richting Franschhoek. Je rijdt door het prachtige fruitgebied en over de magnifieke Franschhoek Pass. Heerlijk rondstruinen in het idyllische dorp Franschhoek of het bezoeken van een aantal wijnestates, waarbij we “Boekenhoutskloof” zeker kunnen aanraden.

Terroir – Gastronomisch diner
Meergangen diner met “wine pairing” bij Terroir

Dag 10
Golfen op De Zalze Golf Club, een mooie heuvelachtige baan op weg naar Stellenbosch. Schitterend onderhouden en absoluut de moeite waard. Het is een thuisbaan geweest van de wereld jeugdkampioenschappen. Dineren bij terroir, een heerlijk restaurant op hetzelfde estate als de golfclub. Alternatief is een lekkere maaltijd in de Big easy, het restaurant van Ernie Els.

Dag 11
Een mooie dagtocht naar Hermanus. In september-December zijn de walvissen in grote getalen aanwezig. Een perfecte timing om ze te bezoeken. Hermanus is een gezellig stadje waar je heerlijk kunt rondwandelen langs de kust. Eventueel kun je de boot nemen in Gansbaai om de walvissen van dichtbij te gaan bekijken. Via de Hemel en Aarde Vallei, een prachtige route met een aantal zeer goede wijnhuizen, terug naar Colourful Manor. Lichte maaltijd voor het vertrek naar de airport voor de reis terug naar Nederland. Einde van een prachtige golfvakantie Zuid-Afrika.

Expedition | Golf & Gastronomie

Inclusief:
– 10 overnachtingen in een luxe kamer van Colourful Manor inclusief ontbijt
– Welkomstdrankje op het dek van Colourful Manor
– Transfer vanaf de luchthaven (Kaapstad)
– Cheesplatter en een fles prijswinnende wijn
– Kortingvoucher Morgenster voor olijfolie proeverij
– Entreebewijs voor Vergelegen Wine Estate
– Opslagruimte voor de golftassen
– 5 greenfees zoals beschreven
 Greenfees
– Devonvale Golf Course
– Erinvale Golf Course
– Stellenbosch Golf Club
– Arabella Golf Course
– De Zalze Golf Club
Gastronomisch pakket
– meergangen diner met wijnarrangement bij Camphors
– meergangen diner met wijnarrangement bij Rust & Vrede
– meergangen diner met wijnarrangement bij Waterkloof Restaurant
– meergangen diner met wijnarrangement bij Terroir
 Autohuur
– 1 maal huurauto: Toyota Corolla of vergelijkbaar voor 10 dagen
Exclusief:
– Vluchten
– Excursies
– Diners / lunches bij andere restaurants
– Reis- en/of medische verzekeringen
– Buggies, caddies, huren van clubs, etc.

mei t/m september – mountain view room => € 1.165,- pp*
oktober t/m maart – mountain view room => € 1.450,- pp*

april t/m september – sea view room => € 1.235,- pp*
oktober t/m maart – sea view room => € 1.585,- pp*

 *Alle golfreizen zijn naar wens aanpasbaar. Gegeven prijs is indicatieprijs o.b.v. de wisselkoers Zuid Afrikaanse Rand / Euro o.b.v. een gedeelde kamer

 

Meer informatie | aanvraag

Of neem telefonisch contact op met Golf Expedition: +31(0)23 82 21 124
+31(0)61 43 79 228
Of neem telefonisch contact op met Golf Expedition:

+31(0)23 82 21 124
+31(0)61 43 79 228