Voorbeeld golfreis Zuid-Afrika 3

Oost – West incl Kaapstad – Tuinroute – Safari 
20 nachten / 10 greenfees  (ook mogelijk van West naar Oost)

Onderstaand treft u een beschrijving aan van hoe uw golfvakantie Zuid-Afrika eruit zou kunnen zien. Deze golfreis Zuid-Afrika kan echter volledig naar wens worden samengesteld. In samenwerking met onze Nederlands sprekende partner ter plaatse maken wij graag een passend voorstel voor u. Neem gerust even contact met ons op. Golfreizen Zuid-Afrika volledig op maat gemaakt!

Dag 1
Welkom in Port Elizabeth!  Een vertegenwoordiger wacht u op op het vliegveld van Port Elizabeth, waar u ook uw auto ophaalt.  U wordt wegwijs gemaakt in de omgeving, krijgt uw persoonlijke reisdocumenten en welkomstpakket en vertrekt daarna richting uw accommodatie.
Overnachting: Port Elizabeth

Dag 2
Vandaag staat Humewood Golf Course op het programma.  De oudste Links baan van het land, dus vroeg spelen (als de wind nog niet al te veel invloed heeft) is aan te raden. De rest van de dag kunt u aan het strand doorbrengen of de geschiedenis van Port Elizabeth ontdekken tijdens een stadsrondrit.
Overnachting: Port Elizabeth

Dag 3
Na een uitgebreid ontbijt kunt u Port Elizabeth verder verkennen, het dolfinarium bezoeken, uw eerste souvenirs kopen aan de Boardwalk of aan het strand doorbrengen voordat u op safari gaat in (de omgeving van) het Addo Elephant National Park.
Overnachting: Oostkaap safari

Dag 4
Uw lodge biedt een totaal pakket aan en waarschijnlijk (afhankelijk van uw aankomst gister) bent u al op een zogeheten game drive geweest.  Vandaag staan die ook weer op het programma net als typisch Afrikaans eten en drinken.  Het personeel van de lodge is er om het u helemaal naar de zin te maken!
Overnachting: Oostkaap safari

Dag 5
Nog een heerlijke dag in ‘the bush’.  Blijf in de buurt van de waterhole en de wilde dieren komen vanzelf langs. Of u komt al rondrijdend de dieren tegen onderweg. Wellicht komt u zelfs de beschermde ‘flightless dungbeetle’ oftewel de ‘niet-vliegende mestkever’ tegen op uw pad.
Overnachting: Oostkaap safari

Dag 6
Vandaag is de grote omschakeling, en verlaat u ‘the bush’ om weer terug te keren in de ‘geciviliseerde wereld’. Onderweg naar de Tuinroute is een bezoek aan het Tsitsikamma Nationale Park zeker de moeite waard.
Overnachting: Tuinroute

Dag 7
Het wordt weer tijd om de clubs uit de tas te halen. Vergeet niet uw camera mee te nemen voor de prachtige uitzichten vanaf de Simola Golf & Country Club waar u vandaag speelt. Alweer een hoogtepunt van deze tour!
Overnachting: Tuinroute

Dag 8
Nog een dag ‘vrij’, maar geen reden om stil te zitten. Wat dacht u van een bezoek aan de ‘struisvogelhoofdstad’ Oudtshoorn of het gezellige Plettenberg Bay? Meer dan genoeg te zien en te doen dus!
Overnachting: Tuinroute

Dag 9
‘Pezula’ betekent ‘dicht bij de Goden’ dus laten we hopen op een hemels rondje golf als u vandaag op Pezula speelt. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting: Tuinroute

Dag 10
Vandaag gaat u door naar Fancourt waar in 2003 nog de ‘Presidents’ Cup werd gespeeld. Tijdens uw verblijf zult u de twee meest populaire banen spelen, namelijk de Outeniqua en de Montagu. Vandaag begint u met de Montagu!
Het complex heeft ook een aantal restaurants van uitstekende kwaliteit; vergeet niet van tevoren te boeken!
Overnachting: Fancourt Hotel & Country Club Estate, George

Dag 11
Vandaag speelt u de Outeniqua en we zijn benieuwd welke van de twee Fancourt banen uw favoriet is. De rest van de dag is ter vrije besteding; in de spa, bij het zwembad of op de tennisbaan bijvoorbeeld.
Overnachting: Fancourt Hotel & Country Club Estate, George

Dag 12
Een redelijk lange maar schilderachtige rit langs de kust, door de graanschuur van Zuid Afrika en eventueel het meest zuidelijke punt van Afrika “Cape Agulhas”, neemt het grootste gedeelte van de dag in beslag. In het gezellige kustplaatsje Hermanus verblijft u twee nachten.
Overnachting: Hermanus

Dag 13
Hermanus is beroemd vanwege de walvissen die tot zeer dicht onder de kust komen. Maar ook als u Hermanus buiten het walvisseizoen bezoekt is er genoeg te doen. Het gezellige centrum en de verscheidenheid aan winkeltjes zijn elk jaargetijde een bezoek waard.
Iets verder aan de kust ligt de Arabella Golf Course. Dit is uw bestemming voor vandaag! De baan behoort tot de Top 10 van de wereld, is de nummer 4 in Zuid Afrika en door Compleat Golfer tot de nummer 1 in de Westkaap verkozen. Een ‘must play’ dus!
Overnachting: Hermanus

Dag 14
De Rotary Drive die tegen de bergen achter Hermanus ligt, biedt spectucalaire vergezichten over het stadje en Walker Bay.  Of bezoek de Harold Porter botanische tuinen met haar grote diversiteit aan vogels en planten voordat u langs False Bay richting Pearl Valley Golf Estate rijdt. Jack Nicklaus heeft bij het ontwerpen van deze baan zijn traditionele vele bunkers ook hier weer strategisch geplaatst. Alweer een absolute ‘must play’!
Overnachting: Wijnlanden

Dag 15
De dag is volledig ter vrije besteding maar een wandeling door historisch Stellenbosch, lunch in culinair Franschhoek en een bezoek aan ‘die Afrikaanse Taalmuseum’ in Paarl zijn zeker de moeite waard.
Overnachting: Wijnlanden

Dag 16
Wat een heerlijke manier om uw bezoek aan de Wijnlanden af te ronden: met een rondje golf op DeZalze.  ’s Middags heeft u wellicht tijd om Ernie Els zijn landgoed te bezoeken of nog een paar andere wijnen uit te proberen.
Overnachting: Wijnlanden

Dag 17
De mooie ‘Moederstad’ oftewel Kaapstad wacht! U kunt of nog een laatste wijnboerderij, brandy stokerij of kaasboerderij bezoeken voordat u naar Kaapstad rijdt of alvast de gezellige Victoria & Alfred Waterfront ontdekken voordat u incheckt voor de komende vier nachten.
Overnachting: Kaapstad

Dag 18
Vandaag gaat u naar Fishhoek voor 18 holes op de Clovelly Country Club. Misschien ’s middags naar het strand vlakbij de golfbaan of naar de pinguins in Simonstown?
Overnachting: Kaapstad

Dag 19
Vandaag staat er geen golf op het programma maar is het tijd om Kaapstad of wellicht Kaap de Goede Hoop te verkennen. De ‘hop-on-hop-off’ bus is interessant als u niet zelf wilt zoeken naar de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is. Mocht u Robben Eiland willen bezoeken houdt er dan rekening mee dat het verstandig is om ruim van tevoren te boeken.
Overnachting: Kaapstad

Dag 20
Nog een keer golfen en wel op de vaak ondergewaardeerde Mowbray Golf Course. Wellicht is het ’s middags nog mogelijk om met de kabelbaan de Tafelberg op te gaan of de Kirstenbosch botanische tuinen te bezoeken.
Uw laatste nacht in Kaapstad!
Overnachting: Kaapstad

Dag 21
Nog één keer naar de Waterfront, Long Street of Market Square…  Nog een laatste foto van de Tafelberg en Robben Island en dan is het tijd om op het vliegveld uw auto in te leveren en afscheid te nemen van dit prachtige land. einde van uw prachtige golfreis Zuid-Afrika.

Expedition | Zuid-Afrika 3

Inclusief:
Accommodatie incl. ontbijt:
– 2 nachten Port Elizabeth;
– 3 nachten Oostkaap safarilodge – incl. 2 game drives per dag, diner en locale drankjes;
– 4 nachten Tuinroute;
– 2 nachten Fancourt Hotel & Country Club Estate, George;
– 2 nachten Hermanus;
– 3 nachten Wijnlanden;
– 4 nachten Kaapstad;Golf:
– Humewood Golf Course;
– Simola Golf Course;
– Pezula Golf Course;
– Montagu – Fancourt;
– Outeniqua – Fancourt;
– Arabella Golf Course;
– Pearl Valley;
– De Zalze;
– Clovelly Country Club;
– Mowbray Golf Course;Autohuur:
– 21 dagen op basis van Avis Group C (Volkswagen Polo 1.6, Hyundai Accent 1.6 of vergelijkbaar), automaat;
– Incl. air-conditioning, stuurbekrachtinging, airbags;
– All risk verzekering, geen aansprakelijkheid, onbeperkt aantal kilometers.
Exclusief:
– Vluchten
– Excursies
– Reis- en/of medische verzekeringen
– Buggies, caddies, huren van clubs, etc.

vanaf ca. € 2.500,- pp*

 *Alle golfreizen zijn naar wens aanpasbaar, gegeven prijs is indicatieprijs.

 

Meer informatie | aanvraag

Of neem telefonisch contact op met Golf Expedition: +31(0)23 82 21 124
+31(0)61 43 79 228
Of neem telefonisch contact op met Golf Expedition:

+31(0)23 82 21 124
+31(0)61 43 79 228